Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

50 dagar kvar

En sommar utan fotboll är ingen riktig sommar.  I år har vi äntligen EM igen och idag är det officiellt 50 dagar kvar till Spaniens favorit turnering.  

För mig är EM den tredje bästa turneringen som finns. Först kommer VM (såklart) sedan tar Champions League andra platsen, då man får se det varje år men även för att det aldrig blir samma lag som vinner. Även fast man tycker det på förhand (Barcelona).

 
Vad får mig då att skriva det här, varför är det så viktigt för dig att veta att om 50 dagar börjar första matchen av sommarens turnering. Personligen ser jag inte tillräckligt mycket ”hype” i tidningarna. EM är bland det finaste du kan vinna som lag i fotboll. Något som gör EM lite extra speciellt i år är att man ändrat reglerna. För första gången kommer man att ha 24 lag som tävlar om titeln istället för 16 lag som man haft sedan 1996. De fyra bästa treorna i varje grupp kommer att hamna i en ny grupp där man rankar lagen i antal poäng man samlat ihop på de 3 föregående matcherna. Om två lag har samma poäng tittar man på målskillnaden.

Jag kan inte vänta tills turneringen börjar, bara att skriva om det får mig att vilja köpa ett gäng biljetter och åka ner till Frankrike för att titta på världens finaste sport med vänner. Jag vill kunna suga upp atmosfären innan varje match. Fråga supporterna vad de tror om sitt lands chanser i mästerskapet. Att få fråga en supporter hur de tog sig ner till Frankrike, eller upp, bara för att se sitt land spela.

Försök att föreställa er ett mästerskap utan några supportar, det är som Timon utan Pumbaa eller Roma utan Totti, det går inte ihop. Det roliga med Världsmästerskap och liknade turneringar är att folk som reser ner till värdnationen för att titta på fotboll åker kanske inte ner för att se matchen på arenan. Utan man åker dit för att ha lite semester men för att sedan gå till en sportbar och gå på matchen med vänner man aldrig trodde fanns.

50 dagar kvar till EM och jag kan redan nu se framför mig vilka fantastiska mål och målgester vi kommer att få se.

/Joseph Hettrel

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josephhettrel

Kommentera