Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Bayern München har en bit kvar för att kalla sig själva Champions League vinnare

När lottningen gjordes för kvartsfinalerna trodde många att Bayern München skulle vinna relativt enkelt mot Benfica. Benfica har dock ett otroligt bra försvarsspel och de vet hur man gör mål. När Benfica åkte till Bayern och Allianz Arena så gick man dit med inställningen, släpp in så få mål som möjligt och så försöker vi vinna på hemmaplan. Jag trodde att Bayern skulle sätta 3 bollar i nät på Allianz Arena men så blev det inte.

En vecka senare spelar Benfica på hemmaplan i andra delen av kvartsfinalen. Benfica kommer nu med en helt annan inställning och energi än vad de hade för en vecka sedan. De kom med en 1-0 förlust mot ett av världens bästa lag. De visste att de skulle spela på hemmaplan i Lissabon med en arena som fyller 65 000 människor. Benfica var inte där för att spela sin sista match i Champions League, utan man ville ta sig vidare till semifinalerna.

Matchen började med otroligt bra energi ifrån båda lagen. Varje gång Bayern fick bollen hörde man hur hela arenan busvisslade. Benfica tog ledningen och behövde nu göra 1 mål till för att undvika förlängning. Bayern ville annat och efter 52minuter stod det 1-2 till tyskarna. Benfica gav inte upp så lätt och lyckades göra ett mål till. Man slet som vargar för att få in bollen i nätet, men Manuel Neuer stod emot.

Bayern dominerade matchen i bollinnehav och skott. Jag tycker dock att för att vara Bayern München såg det inte riktigt ut som ett lag som kan vinna hela turneringen . Nu hade man trots allt en del skador i laget, främst försvare. Man missade Boateng och Benatia, som i vanliga fall är backpar nummer ett I Bayern.
 
 
Vad gör då att Bayern har en bit kvar för att vinna Champions League i år? Jag hävdar mycket handlar om deras inställning, som det ofta gör i fotboll. En faktor som kan ha med det att göra är att de vet att deras tränare ska sluta efter säsongen. Man kan lätt börja tänka på den nya tränaren som är på ingång, Carlo Ancelotti. Oavsett vad man säger i pressen så tror jag att det är en stor faktor. Samtidigt måste man tänka på att det kan ge dem en boost. En ny energi, man vill på bästa sätt säga tack och hejdå till Pep Guardiola för det han har gjort för klubben. Precis samma grej tror jag pågår i Manchester just nu. Manchester City vet att dem kommer få en ny tränare till sommaren. Man vill på bästa sätt säga tack för allt till sin nuvarande tränare för vad han har gjort för klubben.

I slutändan handlar det egentligen om att Bayern har tagit sig till semifinalen, lottningen sker imorgon, och man har tagit sig längre än fjolårets vinnare, Barcelona.

/Joseph

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josephhettrel

Kommentera