Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Klopp on Top

Vilken vänding vi fick vara med om igår. Det är precis sådana matcher som göra att jag älskar fotboll. En fotbollsmatch är först över när domaren blåser i sin visselpipa.

Inför den andra matchen av kvartsfinalen i Europa League så hade Liverpool övertaget då det blev   1-1 på Signal Iduna Park som rymmer lite över 80 000 människor. I början av den andra matchen såg det ut att bli en lång kväll för hemmalaget Liverpool. Efter nio minuter står det 0-2 och det lovar inte gott. Liverpool går in i pausvilan med en relativt deppig inställning. Man blir taggad ingång utav Klopp och efter tre minuter i andra halvleken står det nu 1-2. Liverpool känner att de kan vinna nu. Sedan får Reus bollen några minuter senare utav en Mats Hummels som slår en drömpassning. Hela arena inser nu att resan i Europa är slut.

Philippe Coutinho och Liverpool ville annat, i den 65:e spelminuten, 2-3. På en hörna i 78:e minuten kommer kvitteringen. Dortmund var fortfarande det lag som skulle gå till semifinal just nu då bortamål kommer in i bilden. På tilläggstid kommer bollen ut till Daniel Sturridge som tunnlar en Dortmund spelare, bollen kommer till James "Boring" Milner som lägger in ett inlägg till bortre stolpen och där hoppar Lovren högst och publiken exploderar. Liverpool har vänt matchen! Supportar hoppar ut ur sina platser för att jubla med spelarna. Matchen slutar 4-3 och Jürgen Klopp is on top.
 
Bild: Getty Images

Den gamla Dortmund legenden har slagit ut sitt förra lag i en kvartsfinal på sin nya hemmaplan. Känslorna bland spelarna och supportarna är magisk. Liverpool kan vara med nöjda med sin prestation som man hittills presterat i Europa League. 
Kommer Liverpool kunna gå hela vägen? I åttondelen slog man ut Manchester United och i kvarten slår man ut Dortmund. Lottningen sker senare idag för vem man kommer få möta. Lagen som är kvar är Shakhtar Donetsk, Villarreal, Sevilla och Liverpool.Kommer Sevilla som har vunnit turnering de två senaste åren även denna gång ta sig till final och vinna? Sevilla har aldrig tagit sig till en final i Europa League och förlorat, de har alltid vunnit.

Just nu är Klopp det enda namnet man vill döpa sina barn till i Liverpool, men om Liverpool vinner hela Europa League, då kommer hela Europa vilja döpa sina barn till Klopp.

/Joseph
 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josephhettrel

Kommentera