Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Med EM i sikte

Om EM hade börjat imorgon och jag satt med 10.000kr i min hand, hade jag gått raka vägen till Arlanda, tagit mig ner till Frankrike och njutit av något som kallas för fotboll.

 
Vad betyder fotboll för mig och varför är mästerskap så viktiga? Fotboll har sen dag ett alltid varit en del av mitt liv. Varje gång min morfar kommer på besök påminner han mig om hur han kommer ihåg att jag sprang runt i en park med en fotboll klistrad till mina fötter. 

Något som fick mig att börja följa EM var att väldigt ofta så spelade Sverige på min födelsedag. Under EM 2012 hamnade England och Sverige i samma grupp vilket på förhand betydde mycket för mig då jag är halvengelsk. När jag sedan såg match programmet blev jag euforisk. Matchen skulle nämligen spelas på min födelsedag. Nu förlorade Sverige så det var inte den roligaste dagen, men att få sitta med sin familj där båda hejar på varsin nation, är en otrolig känsla. Stämningen som uppstod i vardagsrummet blir inte bättre.

Efter att ha köpt min flygbiljett skulle jag leta efter matchbiljetter. Samtidigt tror jag att man kan få en ganska fet upplevelse genom att bara gå runt arenan innan matchen och suga upp atmosfären för att sedan gå och se match på en storbildsteve på ett torg, eller på ett litet franskt café med en croissant i min hand. Jag skulle även söka upp träningsanläggningen för några av lagen för att få chansen att se lite spelare. Tänk om man skulle få se Zlatan, Hazard, Robbie Keane eller till och med Pirlo, vilken legend. Jag vet att jag nämner Sveriges grupp men egentligen har varje land en superstjärna som man vill träffa och ta en kopp te med på havet. Om jag låter fantasin gå lite längre skulle jag stå på stranden i en Sverige tröja och spela beachfootball mot Lukaku, slutresultat i den matchen skulle bli avgörande för Sverige inför matchen mot Belgien. Jag ser mig gärna ha en liten anledning till att Sverige tar sig ur gruppspelet. Om jag inte får tag på min ”kompis” Lukaku så funkar en belgisk supporter lika bra.
 
/Joseph Hettrel

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josephhettrel

Kommentera