Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Svagheten ligger i försvarsspelet

Atletico Madrid har aldrig vunnit en Champions League final, men de har vunnit 2 av 2 semi finaler. Antoine Griezmann har gjort 6 mål och är verkligen i form just nu. Nyckeln för Ateltico är att spela kontringsfotboll. Jag skulle vilja påstå att de är ett av de bästa lagen på att spela kontringsfotboll just nu, titta bara hur det slog ut Barcelona. De måste pressa Bayern München backlinje så att de tappar fokus och slå en fel pass. Om inte pressen fungerar mot Bayern så ska man sitta tillbaka ta en kaffe och spela via kanterna.

Bayern München som får bara godkänt av mig i deras kvartsfinal mot Benfica ser ut att få det väldigt svårt mot spanjorerna. Arturo Vidal gjorde mål i båda kvartsfinalsmötena. För att Bayern ska vinna måste de få bra rullning på bollen i backlinjen för att irritera Diego Simeones lag. Det här är femte året i rad som Bayern tar sig till en semifinal. De två senaste åren har man åkt ut mot spanska lag och nu möter man ännu ett spanskt lag. Matchen kommer att avgöras på sidlinjen med två av världens bästa fotbollstränare. Jag tror att Atletico tar sig till final just för att man kommer spela ett bättre försvarsspel.
 
Bild: Eget Montage
 
Cristiano Ronaldo har gjort 16 mål på 10 matcher och inget ser ut att stoppa honom från att göra över 50 mål. Real Madrids spelstil kommer vara som en spetsig pil, spikrakt framåt och lite försvarsspel. Med Ronaldo och resten av Galacticos så kommer City att ramla på sina egna fötter och tappa lugnet i sitt försvarsspel. Jag hävdar att Real Madrids taktik är att vi gör ett mål mer än andra laget. De riskerar hellre att göra fem mål än att inte släppa in ett enda mål. Det blir underhållande för den neutrala men för en supporter blir det en nagelbitare. Real Madrids svaghet ligger i försvarsspelet och det är just den svagheten man måste utnyttja för att slå dem.
 
Det är första gången Manchester City spelar en Champions League semifinal. City är tillbaka i form, efter slagit ut PSG i kvartsfinalen har mycket gått deras väg. Med en Agüero som gör mål på skoj och en Kevin De Bruyne som ser ut att bli en av EMs bästa spelare på förhand, ser City ut att kunna skapa ett riktigt bra motstånd mot Real Madrid. Man Citys svaghet ligger även i deras försvarsspel, som ofta är skadebenäget och det är där matchen kommer att avgöras. Spelar City bra defensivt kan de ha en chans mot Madrid, men jag ser inte det hände i 180 minuter och tror tyvärr att Englands enda lag åker ut och Real Madrid får chansen till sin 11:e Champions League buckla.
 
/Joseph Hettrel

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av josephhettrel

Kommentera